Services
Restauratie
De levensduur van een glas-in-lood paneel bedraagt meestal zo'n 60 tot 70 jaar. Daarna is een paneel meestal aan restauratie toe. Bij de restauratie van een paneel wordt eerst het glas uit het lood gehaald, glas wordt gereinigd, vervolgens wordt het paneel opnieuw in het lood gezet, gesoldeerd en als laatste gekit. Zo wordt het paneel weer water- en winddicht. Het kapotte glas wordt vervangen door nieuw glas, qua tint en structuur zoveel mogelijk lijkend op het oude glas.
2. Nieuw ontwerp
Een ontwerp kan gemaakt worden aan de hand van bestaand glas-in-lood welke je ergens bent tegen gekomen of naar een geheel eigen idee. In veel oude panden is het glas in lood verdwenen, maar aan de hand van de bouwstijl en bouwperiode is vrijwel altijd te achterhalen welke stijl we kunnen toepassen.
3. Glas-in-lood in dubbelglas (isolatieglas)
Dubbelglas, het woord zegt het al, bestaat uit twee glasplaten, die aan elkaar gemonteerd zijn. Hierdoor ontstaat een luchtdichte spouw tussen de glasplaten. Een techniek die wij toepassen is het in dubbelglas plaatsen van de glas-in-lood panelen. Dit heeft vele voordelen.
Bij het inbouwen van oude panelen dienen deze eerst gerestaureerd en in maat verkleind te worden, zodat de originele glasmaten corresponderen met de dubbelglas maten. Het is in bijna alle gevallen wel mogelijk om uw oude glas-in-lood te restaureren en in dubbel glas te plaatsen. Uiteraard kunnen we ook het lood patineren (oude look met nieuw lood).